Španělská vegetariánská paella pro návštěvu (8 porcí)

15.05.2012 11:15

(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz) Nevíte, co uvařit k večeři pro rodinu či návštěvu? Inspirujte se u nás. Pokud nemáte suroviny doma, nechte si je dovézt až domů.

 

Potřebné suroviny na 8 porcí

  • 500g rýže
  • 2 balíčky šafránu
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cuketa
  • 300g mrkve
  • černé olivy
  • 1 brokolice
  • 1 citron
  • Sůl, zeleninový bujon,rostlinný olej, rozmarýn

 

Postup:

  1. Připravíme si rýži pro 8 osob (pozor nevaříme ji, ale postupujeme podle bodu 2) a potřebné množství vody, v němž uvaříme zeleninový bujon. (Použijeme klidně varnou konvici a pak bujon rozpustíme). Nakrájíme 2 cibule a 5 stroužků česneku najemno.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme 2 lžíce rostlinného oleje a osmahneme cibuli, česnek, po 1 minutě přidáme suchou rýži a smažíme další minutu. Potom přilijeme polovinu bujonu a ochutíme 2 balíčky šafránu. Necháme vařit na mírném ohni, občas zamícháme a přidáváme bujon podle potřeby dokud rýže nezměkne. 
  3. Nakrájíme zeleninu: 1 brokolici na růžičky, 2 červené a 1 žlutou papriku na nudličky, 1 cuketu překrojíme podélně napůl a nakrájíme na 1 cm tenké plátky. 300g mrkve (2-3ks) nakrájíme na hranolky.
  4. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci rostlinného oleje a postupně smažíme zeleninu na prudkém ohni, brokolici a mrkev 4 minuty, cuketu a papriku 3 minuty, dochutíme špetkou soli a lžičkou rozmarýnu. Přidáme vždy 1 lžíci oleje na novou pánev. 
  5. Když je rýže hotová, smícháme se zeleninou, posypeme černými olivami a pokapeme šťávou z 1 citronu a podáváme.

 

Dobrou chuť!

Objednetje na www.rodinokveceri.cz