Sezónní bezlepková buchtička
V tomto období má spousta z nás na zahrádce dozrávající plody, které lze použít na jednoduchý sezónní moučník, který je bez lepku. Připravit jej lze samozřejmě nejen z rybízu, josty, ale použít můžete i jahody, třešně. Fantazii se meze nekladou.
Suroviny:
250 g | Doves Farm samokypřící mouky |
1/2 lžičky | kypřícího prášku (škrobový, bez lepku) |
150 ml | mléka |
150 g | cukru |
80 g | oleje |
3 | vejce vel. M |
drobnější sezónní ovoce |
Postup:
Vejce ušlehat s cukrem do pěny.
Do mouky vmíchat kypřící prášek.
K vaječné pěně přidat mouku, olej, mléko a vyšlehat do hladkého těsta.
Těsto vylít na plet s pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně rozprostřít drobné ovoce.
Těsto je možné posypat směsí z mlýnku KOTÁNYI - Karamel Vanilka pro kávu a dezerty nebo jiným oblíbeným bezlepkovým ochucovadlem (např. skořice, skořicový cukr, vanilkový cukr apod.).
Péct v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut (respektujte zkušenosti s Vaší troubou).
Dobrou chuť!
Bohumila