Sezónní bezlepková buchtička

05.07.2019 09:32

V tomto období má spousta z nás na zahrádce dozrávající plody, které lze použít na jednoduchý sezónní moučník, který je bez lepku. Připravit jej lze samozřejmě nejen z rybízu, josty, ale použít můžete i jahody, třešně. Fantazii se meze nekladou.

 

Suroviny:

250 g Doves Farm samokypřící mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku (škrobový, bez lepku)
150 ml mléka
150 g cukru 
80 g oleje
3 vejce vel. M
  drobnější sezónní ovoce

 

Postup:

Vejce ušlehat s cukrem do pěny. 

 

Do mouky vmíchat kypřící prášek.

 

K vaječné pěně přidat mouku, olej, mléko a vyšlehat do hladkého těsta.

 

Těsto vylít na plet s pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně rozprostřít drobné ovoce. 

 

Těsto je možné posypat směsí z mlýnku KOTÁNYI - Karamel Vanilka pro kávu a dezerty nebo jiným oblíbeným bezlepkovým ochucovadlem (např. skořice, skořicový cukr, vanilkový cukr apod.).

 

Péct v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut (respektujte zkušenosti s Vaší troubou).

 

Dobrou chuť!

 

Bohumila