Prosciutto crudo a ananas

04.07.2012 19:12

(Marco Mastrocinque - www.tvujkuchar.cz)

Prosciutto crudo a ananas je  předkrm velmi vydařeně kombinující chutě. Je výbornou alternativou k běžné (a oblíbenější) variantě prosciutta s melounem, jež je osvěžující a letní.

Nakrárejte oloupaný ananas na čtvrtiny a potom na plátky. Rozdělte je na talíř, proložte prosciuttem a nakonec ozdobte lístky máty.

 

Ingredience:

  • Ananas
  • Prosciutto crudo (z Parmy, pokud možno) 200 g
  • Máta (několik lístků)

 

Příprava

  • Nechte v lednici dobře vychladit ananas, potom odřízněte vrchní a spodní část a okrájejte vnější slupku.
  • Z dužiny vykrájejte černá “očka”, která tam zůstanou.
  • Rozřízněte ananas na čtvrtiny, odřízněte střední dřevnatou část a pak nakrájejte ty čtvrtiny na plátky.
  • Rozdělte je na 4 talíře a proložte ananas plátky prosciutta cruda (alespoň 4 pro každého).
  • Ozdobte lístky máty (kdybyste ji neměli, poslouží i kadeřavá petrželka) a ihned servírujte.