Prosciutto crudo a ananas
04.07.2012 19:12
(Marco Mastrocinque - www.tvujkuchar.cz)
Prosciutto crudo a ananas je předkrm velmi vydařeně kombinující chutě. Je výbornou alternativou k běžné (a oblíbenější) variantě prosciutta s melounem, jež je osvěžující a letní.
Nakrárejte oloupaný ananas na čtvrtiny a potom na plátky. Rozdělte je na talíř, proložte prosciuttem a nakonec ozdobte lístky máty.
Ingredience:
- Ananas
- Prosciutto crudo (z Parmy, pokud možno) 200 g
- Máta (několik lístků)
Příprava
- Nechte v lednici dobře vychladit ananas, potom odřízněte vrchní a spodní část a okrájejte vnější slupku.
- Z dužiny vykrájejte černá “očka”, která tam zůstanou.
- Rozřízněte ananas na čtvrtiny, odřízněte střední dřevnatou část a pak nakrájejte ty čtvrtiny na plátky.
- Rozdělte je na 4 talíře a proložte ananas plátky prosciutta cruda (alespoň 4 pro každého).
- Ozdobte lístky máty (kdybyste ji neměli, poslouží i kadeřavá petrželka) a ihned servírujte.