Lotus střecha

09.08.2014 18:51

(BH) Jste-li milovníkem karamelových sušenek Lotus a zároveň nepečených dobrot, ozkoušejte tento recept.  

 

Suroviny

  • 1 rodinné balení Originálních karamelových sušenek Lotus (250 g)
  • 1 balení tvarohu (250 g)
  • 100 gramů másla
  • 75 gramů moučkového cukru
  • banán (dle velikosti 1-2 kusy)
  • rum (lze vynechat)
  • čokoládová poleva (lze vynechat)
 

Příprava

Máslo nechte změknout (bude se Vám s ním lépe pracovat. Utřete ho s moučkovým cukrem a následně smíchejte s tvarohem. Dle chuti můžete krém ochutit ještě rumem (cca 1 - 2 lžícemi).
 
Druhá vrstvaNa alobal si naskládejte sušenky (3 řady po 5 sušenkách). Okraje alobalu ohněte, aby Vám sušenky držely lépe při sobě, a potřete je cca polovinou krému. Zakryjte dalšími sušenkami, na které natřete zbytek krému. 
 
Na porstřední řadu dejte oloupaný banán. 
 
Přiklopte k sobě delší strany a vytvořte tak střechu.
 
Nechte zatuhnout a změknout v ledničce (nejlépe přes noc).
 
Hotovou střechu lze ozdobit čokoládovou polevou. Doporučuji tmavou polevu, která výrobně doplní chuť dezertu.
 

 

Rodinné balení obsahuje celkem 32 sušenek. Zbylé dvě sušenky tedy můžete sníst při čekání na dezert :-)

 

Pozn: Na obrázku je střecha vyskládaná z 3 řad po 6 sušenkách. V tomto případě by Vám jedno balení nestačilo.