Limetkové tresčí filé....
23.04.2012 09:33
(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz)
Limetkové tresčí filé s parmezánem a slunečnicovými semínky se zálivkou ze sušených rajčat
Potřebné suroviny
- 1kg brambor
- 600g tresky
- 1 limetka
- 50g parmezánu
- 40g slunečnicových semínek
- 212ml sušených rajčat v oleji
- 100g zakysané smetany
- 2 rajčata
- 1 červená cibule
- Sůl, pepř, olivový olej, česnek, máslo
Postup:
- Rozehřejeme troubu na 225°C a uvaříme 1 kg brambor.
- Vymažeme pekáček 1 lžičkou másla a vložíme tresčí filety a osolíme půl lžičkou soli. Nastrouháme kůru z jedné limetky a 50g parmezánu. Tresku posypeme kůrou, parmezánem a 40g slunečnicových semínek. Pečeme v troubě 20 minut.
- Zálivka: nasekáme 1/2 skleničky sušených rajčat na malé kousky a rozmícháme se 100g zakysané smetany a 1 stroužkem rozmačkaného česneku, přidáme špetku soli a pepře.
- Nakrájíme 300g rajčat na menší měsíčky, 1 červenou cibuli najemno a nasekáme zbytek sušených rajčat. Vše smícháme v salátové míse a přidáme šťávu z poloviny limetky a 1 lžíci olivového oleje.
- Podáváme tresku s vařenými bramborami, studenou zálivkou a salátem.
Dobrou chuť!
Objednejte na www.rodinokveceri.cz