Limetkové tresčí filé....

23.04.2012 09:33

(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz)

Limetkové tresčí filé s parmezánem a slunečnicovými semínky se zálivkou ze sušených rajčat

Potřebné suroviny

  • 1kg brambor
  • 600g tresky
  • 1 limetka
  • 50g parmezánu
  • 40g slunečnicových semínek
  • 212ml sušených rajčat v oleji
  • 100g zakysané smetany
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule
  • Sůl, pepř, olivový olej, česnek, máslo

 

Postup:

  1. Rozehřejeme troubu na 225°C a uvaříme 1 kg brambor.
  2. Vymažeme pekáček 1 lžičkou másla a vložíme tresčí filety a osolíme půl lžičkou soli. Nastrouháme kůru z jedné limetky a 50g parmezánu. Tresku posypeme kůrou, parmezánem a 40g slunečnicových semínek. Pečeme v troubě 20 minut.
  3. Zálivka: nasekáme 1/2 skleničky sušených rajčat na malé kousky a rozmícháme se 100g zakysané smetany a 1 stroužkem rozmačkaného česneku, přidáme špetku soli a pepře.
  4. Nakrájíme 300g rajčat na menší měsíčky, 1 červenou cibuli najemno a nasekáme zbytek sušených rajčat. Vše smícháme v salátové míse a přidáme šťávu z poloviny limetky a 1 lžíci olivového oleje.
  5. Podáváme tresku s vařenými bramborami, studenou zálivkou a salátem.

 

Dobrou chuť!

Objednejte na www.rodinokveceri.cz