Energizující panák

28.08.2015 18:09

Suroviny:
 

  • 1/2 středně velké okurky se slupkou
  • 1 čajová lžička prášku maca
  • 1/2 čajové lžičky surového kakaového prášku

 

Postup:


Odšťavněte okurku a šťávu smíchejte v mixéru s práškem maca a s kakaem.

 

Množství:

 

1 malá sklenka

 

 

Malé sklenky obecně zvané panáky je nejlepší pít ráno před hlavní šťávou. Jejich účinky jsou však stejné, i když si je dáte v jinou denní dobu. Vzhledem k silnému účinku a koncentraci surovin jsou ideální, pokud potřebujete zvýšit hladinu energie nebo se necítíte dobře a chcete tělu dodat léčivé živiny. Příprava je velice snadná, protože neobsahují mnoho ingrediencí a jsou určeny k sedmi konkrétním účelům.


Šťávu vypijte okamžitě nebo ji nalijte do vzduchotěsné nádoby a uchovejte v lednici maximálně 12 hodin.

 

 

Recept a fotografie jsou z knihy Sarah Cadji: Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny, kterou vydalo nakladatelství Metafora

Bližší informace o knize najdete v článku Čerstvé šťávy může dělat každý.