Čevapčiči s bramborem a rajčatovým salátem
18.06.2012 22:39
(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz)
Něco méně exotického a přesto plně uspokojivého :-) pro celou vaši rodinu
Suroviny:
- 500g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
- 1 cibule
- 1kg brambor
- 250g cherry rajčat
- 1 červená cibule
- Sůl,vejce, česnek, strouhanka, majoránka, máslo, olivový olej, balsamico ocet, dijonská hořčice.
Postup:
- Oloupeme a uvaříme 1 kg brambor v osolené vodě.
- Oloupeme 1 žlutou cibuli a nakrájíme na drobné kousky.
- 500g mletého masa vložíme do mísy, přidáme 1 vejce, nakrájenou cibuli, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 lžíce strouhanky, půl lžičky soli a lžičku majoránky. Vše důkladně promícháme a vytvoříme úzké válečky.
- Rozehřejeme 1 lžíci másla na teflonové pánvi a smažíme čevapčiči ze všech stran 6-8 min (zaleží na velikosti).
- Opláchneme a rozkrájíme 250g cherry rajčat na půlky, nakrájíme 1 červenou cibuli na úzké proužky a smícháme s rajčaty, okořeníme špetkou černého pepře a půl lžičkou soli. Ve skleničce rozmícháme 1 dcl olivového oleje, 1 lžíci octa balsamico a 1 lžičku dijonské hořčice. Salát přelijeme dressingem a promícháme.
- Podáváme vařené brambory s čevapčiči, rajčatovým salátem a dle chuti plnotučnou hořčicí.
Dobrou chuť!
Objednejte na www.rodinokveceri.cz