Čevapčiči s bramborem a rajčatovým salátem

18.06.2012 22:39

(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz)

Něco méně exotického a přesto plně uspokojivého :-) pro celou vaši rodinu

Suroviny:

  • 500g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 1 cibule
  • 1kg brambor
  • 250g cherry rajčat
  • 1 červená cibule
  • Sůl,vejce, česnek, strouhanka, majoránka, máslo, olivový olej, balsamico ocet, dijonská hořčice.

Postup:

  1. Oloupeme a uvaříme 1 kg brambor  v osolené vodě.
  2. Oloupeme 1 žlutou cibuli a nakrájíme na drobné kousky.
  3. 500g mletého masa vložíme do mísy, přidáme 1 vejce, nakrájenou cibuli, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 lžíce strouhanky, půl lžičky soli a lžičku majoránky. Vše důkladně promícháme a vytvoříme úzké válečky.
  4. Rozehřejeme 1 lžíci másla na teflonové pánvi a smažíme čevapčiči ze všech stran 6-8 min (zaleží na velikosti).
  5. Opláchneme a rozkrájíme 250g cherry rajčat na půlky, nakrájíme 1 červenou cibuli na úzké proužky a smícháme s rajčaty, okořeníme špetkou černého pepře a půl lžičkou soli. Ve skleničce rozmícháme 1 dcl olivového oleje, 1 lžíci octa balsamico a 1 lžičku dijonské hořčice. Salát přelijeme dressingem a promícháme.
  6. Podáváme vařené brambory s čevapčiči, rajčatovým salátem a dle chuti plnotučnou hořčicí.

 

Dobrou chuť!

Objednejte na www.rodinokveceri.cz