Bruschetta caprese

09.05.2012 10:34

(Marco Mastrocinque)

Bruschetta caprese je typická neapolská dobrota připravená z chleba z hrubé mouky, který nakrájíme na krajíce a opečeme. Na něj, poté co ho důkladně potřeme česnekem, opatrně položíme kousky buvolí mozzarelly, cherry rajčátka, bazalku, oregano a černé olivy. Posolíme a zakápneme extrapanenským olejem - naprostá středomořská pochoutka, která může fungovat jako vydatný předkrm, ale také jako druhý chod, rychlý a čerstvý.

 

Ingredience:

  • česnek 1 stroužek
  • bazalka 8 lístků
  • mozzarella buvolí 250 g
  • olej extrapanenský olivový
  • olivy černé celé 12 ks
  • oregano sušené špetku
  • chléb z hrubé mouky, 4 krajíce po 80 - 100 g každý
  • rajčata cherry 10 ks
  • sůl podle chuti

 

Jak na to?

  1. Ze čtvrtky bochníku chlebu z hrubé mouky ukrojte 4 krajíce zhruba 2 cm vysoké a nechte je opéct z obou stran pod grilem v troubě nebo na hladké plotně. Když zezlátnou, vezměte každý krajíc opečeného chleba a potřete je česnekem (1 stroužek bude stačit na všechny 4 krajíce).
  2. Když máte připraveny krajíce chleba, odložte je na chvíli stranou, a nachystejte si ingredience, které vám poslouží k ochucení bruschetty caprese. Nechte dobře okapat buvolí mozzarellu a nakrájejte ji na kousky ne příliš velké. Na čtvrtiny nakrájejte i rajčátka. V jedné misce smíchejte mozzarellu, černé olivy a nakrájená rajčátka, pak přidejte nadrcené oregano, natrhanou bazalku, extrapanenský olivový olej a sůl, dobře promíchejte, aby se spojily chutě.
  3. Opečené krajíce chleba naskládejte na talíř a pokryjte je připravenou směsí - nezapomeňte ji rozdělit spravedlivě na každý krajíc. Zakápněte bruschetty zlehka extrapanenským olivovým olejem a servírujte.

 
Autor je majitelem www.Tvujkuchar.cz