Slané bezlepkové pečivo
Osvědčený recept na chuťově výborné bezlepkové pečivo, které si zvládne připravit každý. Recept, který vychází z receptury získané na kurzu společnosti Schär, je doplněn o videonávod, kde se dozvíte všechny potřebné rady, aby se Vaše pečení podařilo.
Suroviny:
250 g | mouky Schär Mix B (nová receptura) |
225 ml | vlažné vody |
13 g | čerstvého droždí |
7 g | soli |
8 g | cukru |
cca 13 g | oleje |
Postup:
V míse smícháme vodu a kvasnice. Přidáme mouku, sůl a cukr a vypracujeme hladké těsto. Vlijeme olej, propracujeme a necháme kynout na teplém místě alespoň 45 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
Z těsta připravíme požadované tvary.
Povrch pečiva potřeme vlahou vodou.
Pečivo lze zdobit hrubou solí, kmínem, mákem, sezamem, sýrem. Je možné ho naplnit slaninou, dochutit olivami nebo rajčaty. Fantazii se meze nekladou.
Pečeme v předehřáté elektrické troubě (horní-dolní ohřev) při 230°C 5-10 minut společně s hrnečkem s vodou (cca 1 dcl). Hrneček vyndáme, teplotu snížíme na 190°C s pečeme ještě 10 -15 minut. Při pečení respektujte zkušenosti s Vaší troubou. Dobu pečení případně přizpůsobte velikosti výrobků.
Pečivo je nejchutnější po upečení. Ale i třetí den je jedlé :-)
Dobrou chuť!
Bohumila