Recepty

Tipy na všední i společenské občerstvení nejen od české podnikatelky Marcely Štěpánkové a italského kuchaře Marca Mastrocinqueho.

 

Vaše originální recepty společně s minimálně jednou autorskou fotografií můžete zasílat na adresu: pracujici.mama@gmail.com.

 

Recepty

Kuřecí guláš se zeleninou a rýží

23.09.2012 21:25
(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz) Potřebné suroviny (8 porcí) 800g kuřecích řízků 300g mrkve 2x 400g konzervovaných rajčat 2 červené papriky 1 citron 400g cibule 500g rýže Máslo, sladká paprika, kmín, oregano, česnek, slepičí...

Sicilské pesto

01.08.2012 09:02
(Marco Mastrocinque, www.tvujkuchar.cz)   Fusilli se sicilským pestem, které vám dnes předkládám, jsou výborným letním jídlem jednak díky použití čerstvých ingrediencí i proto, že se omáčka přichystá  bez vaření. Omáčku můžete použít také pro přípravu studených...

Netradiční tortilla zapečená se dvěma druhy sýra, rukolou a mrkví

16.07.2012 16:53
(www.rodinokveceri.cz) Vyzkoušeli jsme o víkendu a báješně si pochutnali... Katka Hav. Potřebné suroviny 1 konzerva drcených rajčat 8ks pšeničných tortill 1 červená cibule 200g rajčat 250g žlutých cherry rajčat 200g sýra feta 150g nastrouhaného sýra Eidam 50g...

Prosciutto crudo a ananas

04.07.2012 19:12
(Marco Mastrocinque - www.tvujkuchar.cz) Prosciutto crudo a ananas je  předkrm velmi vydařeně kombinující chutě. Je výbornou alternativou k běžné (a oblíbenější) variantě prosciutta s melounem, jež je osvěžující a letní. Nakrárejte oloupaný ananas na čtvrtiny a potom na plátky. Rozdělte...

Čevapčiči s bramborem a rajčatovým salátem

18.06.2012 22:39
(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz) Něco méně exotického a přesto plně uspokojivého :-) pro celou vaši rodinu Suroviny: 500g mletého masa (mix vepřové a hovězí) 1 cibule 1kg brambor 250g cherry rajčat 1 červená cibule Sůl,vejce, česnek, strouhanka, majoránka,...

Farfalle con zucchine e tonno (těstoviny, cuketa, tuňák)

06.06.2012 09:17
(Marco Mastrocinque) Hlavně mít fantazi... Suroviny: 500gr těstovin 1 cuketa 2 plechovky tuňáka rajče 150 g Nivy (gorgonzola) 2 mozzarelly parmazán olivový olej sůl   Postup: Cuketu, rajčata, nivu a mozzarellu nakrájíme na kousky. Pak na...

Španělská vegetariánská paella pro návštěvu (8 porcí)

15.05.2012 11:15
(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz) Nevíte, co uvařit k večeři pro rodinu či návštěvu? Inspirujte se u nás. Pokud nemáte suroviny doma, nechte si je dovézt až domů.   Potřebné suroviny na 8 porcí 500g rýže 2 balíčky šafránu 2 cibule 2 červené papriky 1 žlutá...

Bruschetta caprese

09.05.2012 10:34
(Marco Mastrocinque) Bruschetta caprese je typická neapolská dobrota připravená z chleba z hrubé mouky, který nakrájíme na krajíce a opečeme. Na něj, poté co ho důkladně potřeme česnekem, opatrně položíme kousky buvolí mozzarelly, cherry rajčátka, bazalku, oregano a černé olivy. Posolíme a...

Limetkové tresčí filé....

23.04.2012 09:33
(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz) Limetkové tresčí filé s parmezánem a slunečnicovými semínky se zálivkou ze sušených rajčat Potřebné suroviny 1kg brambor 600g tresky 1 limetka 50g parmezánu 40g slunečnicových semínek 212ml sušených rajčat v oleji 100g...

Středomořský salát s těstovinami

11.02.2012 19:07
(Marco Mastrocinque) Skvělý recept od italského šéfkuchaře Marca Mastrocinque. Středomořský salát s těstovinami je čerstvý pokrm připravený z prostých a lehkých ingrediencí, který můžete nachystat předem a uchovat v lednici i několik dní. V létě více než kdy jindy dosahuje vůně bazalky a chuť...
<< 1 | 2 | 3 >>

Diskusní téma: Recepty

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek