Recepty

Tipy na všední i společenské občerstvení nejen od české podnikatelky Marcely Štěpánkové a italského kuchaře Marca Mastrocinqueho.

 

Vaše originální recepty společně s minimálně jednou autorskou fotografií můžete zasílat na adresu: pracujici.mama@gmail.com.

 

Recepty

Jak nenápadně zařadit luštěniny do jídelníčku

08.12.2017 13:33
Luštěniny patří mezi nutričně zajímavé potraviny. Z dlouhodobého hlediska však nejsou v jídelníčku příliš oblíbené. Chcete-li je nenapádně zařadit do jídelníčku celé rodiny vyzkoušejte redakcí ozkoušený recept na dort.   Luštěniny i přes vysoký obsah vlákniny a bílkovin, nízký obsah tuků a...

Hráškový krém s kořeněnými krutony a mátou

16.06.2016 09:19
  Vyzkoušejte jeden z receptů kuchařů BOSCH FRESH FESTIVALU.   Ingredience:  2 jarní cibulky 1 velká brambora 1 lžíce másla 1 l vody nebo zeleninového vývaru sůl špetka muškátového oříšku čerstvě mletý pepř 450 g mraženého hrášku 200 ml smetany na šlehání 4 snítky máty na...

Energizující panák

28.08.2015 18:09
Suroviny:   1/2 středně velké okurky se slupkou 1 čajová lžička prášku maca 1/2 čajové lžičky surového kakaového prášku   Postup: Odšťavněte okurku a šťávu smíchejte v mixéru s práškem maca a s kakaem.   Množství:   1 malá sklenka     Malé sklenky obecně...

Irské cappuccino s ořechy

13.11.2014 23:46
Nejen v době podzimních plískanic se můžete zahřát u výtečného cappuccina.   Ingredience: 1 sáček Nescafé Cappuccino Chocolate 1 sáček Nescafé Cappuccino Vanilla  20 ml irské whiskey 10 g strouhaných ořechů (nejlépe pekanových, ale můžeme nahradit i jinými)   Postup: Do většího...

Lotus střecha

09.08.2014 18:51
(BH) Jste-li milovníkem karamelových sušenek Lotus a zároveň nepečených dobrot, ozkoušejte tento recept.     Suroviny 1 rodinné balení Originálních karamelových sušenek Lotus (250 g) 1 balení tvarohu (250 g) 100 gramů másla 75 gramů moučkového cukru banán (dle velikosti 1-2...

Zeleninový krém

30.07.2014 22:57
V lednu tohoto roku vydalo nakladatelství Grada knihu Zuzany Pospíšilové - Hravá škola vaření. Jednoduchou čtivou formou se z ní (nejen) děti mohou naučit připravit jednoduché pokrmy. Inspirace na zeleninový krém pochází ze zmiňované knihy.   Suroviny  2 trojúhelníčky taveného...

Kapr po Novohradsku

28.10.2012 19:29
(Jarmila Hokrová) Jihočeský kapr je uznaná evropská značka. Patříme dokonce mezi největší producenty sladkovodních ryb v celé EU. Přesto je průměrná roční spotřeba ryb u nás pouhých 5kg na osobu a z toho na sladkovodní ryby připadá jediný kg. Přitom rybí maso je velice zdravé....

Kuřecí guláš se zeleninou a rýží

23.09.2012 21:25
(Marcela Štěpánková, www.rodinokveceri.cz) Potřebné suroviny (8 porcí) 800g kuřecích řízků 300g mrkve 2x 400g konzervovaných rajčat 2 červené papriky 1 citron 400g cibule 500g rýže Máslo, sladká paprika, kmín, oregano, česnek, slepičí...

Sicilské pesto

01.08.2012 09:02
(Marco Mastrocinque, www.tvujkuchar.cz)   Fusilli se sicilským pestem, které vám dnes předkládám, jsou výborným letním jídlem jednak díky použití čerstvých ingrediencí i proto, že se omáčka přichystá  bez vaření. Omáčku můžete použít také pro přípravu studených...

Netradiční tortilla zapečená se dvěma druhy sýra, rukolou a mrkví

16.07.2012 16:53
(www.rodinokveceri.cz) Vyzkoušeli jsme o víkendu a báješně si pochutnali... Katka Hav. Potřebné suroviny 1 konzerva drcených rajčat 8ks pšeničných tortill 1 červená cibule 200g rajčat 250g žlutých cherry rajčat 200g sýra feta 150g nastrouhaného sýra Eidam 50g...
1 | 2 >>

Diskusní téma: Recepty

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek